ZS Raciąż























Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Aktualności
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
011 022 033 044 055 066
slider by WOWSlider.com v8.7

Technikum

TECHNIKUM (4 -letnie na podbudowie gimnazjum)

Technik ekonomista

Szkoła kończy się egzaminem maturalnym. W czasie trwania nauki uczniowie odbywają 6-tygodniową praktykę zawodową oraz zdają egzaminy z kwalifikacji zawodowych:A.35 - Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji (po klasie trzeciej), A.36 - Prowadzenie rachunkowości (po I. semestrze w klasie czwartej).
Absolwent szkoły może być zatrudniony m.in. na stanowiskach: księgowy, pracownik administracji, pracownik działu kadr i płac, pracownik gospodarki magazynowej, pracownik biura rachunkowego.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) planowania i prowadzenia działalności gospodarczej;
2) obliczania podatków;
3) prowadzenia spraw kadrowo-płacowych;
4) prowadzenia rachunkowości;
5) wykonywania analiz i sporządzania sprawozdań z działalności podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.

Technik handlowiec (od roku 2018/2019)

Szkoła kończy się egzaminem maturalnym. W czasie trwania nauki uczniowie odbywają 4-tygodniową praktykę zawodową oraz zdają egzaminy z kwalifikacji zawodowych: A.18 - prowadzenie sprzedaży (po klasie trzeciej), A.22 - Prowadzenie działalności handlowej (w klasie czwartej)
Absolwent szkoły może być zatrudniony m.in. na stanowiskach handlowca, sprzedawcy, pośrednika, przedstawiciela handlowego.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik handlowiec powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) organizowania prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży;
2) wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży;
3) prowadzenia działań reklamowych i marketingowych;
4) organizowania i prowadzenia działalności handlowej;
5) zarządzania działalnością handlową przedsiębiorstwa.

Technik informatyk

Szkoła kończy się egzaminem maturalnym. W czasie trwania nauki uczniowie odbywają 4-tygodniową praktykę zawodową oraz zdają egzaminy z kwalifikacji zawodowych: E.12 - Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych (po klasie drugiej), E.13 - Projektowanie sieci komputerowych i administrowanie sieciami (po klasie trzeciej), E.14 - Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami (po I. semestrze w klasie czwartej).
Absolwent szkoły może być zatrudniony m.in. na stanowiskach instalatora i administratora systemów operacyjnych i sieci komputerowych, instalatora sprzętu komputerowego, handlowca lub pracownika serwisu sprzętu komputerowego.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik informatyk powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:,br. 1) montowania oraz eksploatacji komputera i urządzeń peryferyjnych;
2) projektowania i wykonywania lokalnych sieci komputerowych, administrowania tymi sieciami;
3) projektowania baz danych i administrowania bazami danych;
4) tworzenia stron www i aplikacji internetowych, administrowania tymi stronami i aplikacjami.

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła kończy się egzaminem maturalnym. W czasie trwania nauki uczniowie odbywają 4-tygodniową praktykę zawodową oraz zdają egzaminy z kwalifikacji zawodowych:T.06 - Sporządzanie potraw i napojów (po klasie trzeciej), T.15 - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (po I. semestrze w klasie czwartej).
Absolwent szkoły może m.in. zostać zatrudniony jako technolog w zakładach produkujących żywność, prowadzić działalność handlowo-usługową, prowadzić usługi cateringowe, organizować przyjęcia itp.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
3) planowania i oceny żywienia;
4) organizowania produkcji gastronomicznej;
5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Bieżące informacje o egzaminach zawodowych i praktykach można znaleźć w dziale KSZTAŁCENIE ZAWODOWE


Ogłoszenia

Informacja o złożonych ofertach na
Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu










Kanały zewnętrzne
Nasze sukcesy

Współpraca
Design by A.K. with theme CeRNoBiL for ZS Raciaz Powered by PHP-Fusion 183640 Unikalnych wizyt