Degustacja tradycyjnych wędlin
Dodane przez admin dnia 09-04-2019 10:06
3 kwietnia 2019 r. w Internacie naszej szkoły została zorganizowana degustacja wędlin firmy „Peklimar” , „Madej & Wróbel” specjalizującej się w produkcji tradycyjnych wędlin, które swoim świeżym i niepowtarzalnym smakiem sprawiają przyjemność ich jedzenia. Degustacja połączona z kolacją na której wychowankowie Internatu mogli skosztować m. in. takich wyrobów jak: szynka tradycyjna (pajda), kiełbasa podwawelska, śląska, kurczak z jajkiem, gęś ze śliwką, kurczak w galarecie, pasztet ciechanowski oraz kaszanka w różnych odsłonach sprawiły, iż kolacja ta była miłym spotkaniem. Degustacja nie zakończyła się na jednej kolacji, wychowankowie mogli kosztować specjały również na śniadanie. Organizatorem degustacji była p. K. Wachol.